torsdag 11. juli 2013

Dag 30

Formen til Jan Kristian var bedre og vi så muligheten til å nå det forjettede land i dag. Vi gikk to kilometer og kom til et sted der vi ble rodd over til den andre sida. Her har de rodd pilgrimer over i flere hundre år. Dette ble da eneste metrene på turen hvor vi ikke har brukt apostlenes hester.

Deretter gikk det oppover og vi kom ut i bymarka. Det var vanskelig å være like bevisst på å ta ett steg om gangen, da vi visste at målet var rett rundt hjørnet.
Vi ble ganske overrasket når P1 avdeling Sør- Trøndelag ringte å spurte om de kunne intervjue oss. Hvem i alle dager hadde ringt å tipset?
Det viste seg senere at Oddveig og Ørjan hadde ringt radioen, Dagen og Vårt land for å tipse dem om de to pilgrimene. De hadde i tillegg ringt både biskop og pilgrimsprest for å spørre om de ville være med å møte oss. De var dessverre på ferie. 

På Byåsen ble vi altså intervjuet og det kan du høre ved å trykke her

Når vi gikk fra Byåsen og nedover til byen kom det plutselig to artige personer med norske flagg ut av skogen. Det var Oddveig og Ørjan, som hadde gått fra Nidarosdommen og oppover mot oss for å møte oss. 

Vi gikk sammen nedover mot byen og kom endelig til målet. Nydelig og litt uvirkelig og endelig være framme. Vi fikk gratis inngang i katedralen og gikk så for å få vårt Olavsbrev. Selve beviset for at vandringen var gjennomført.


Så gikk veien videre til kjøpesenteret for å få kjøpt seg noen nye klær etter å ha vandret i de samme klærne i noen uker. Vet ikke om vi noen gang har handlet et så komplett antrekk (alt fra innerst til ytterst) på så kort tid. 

I kveld har vi feiret sammen med søstre og deres respektive kommende og nåværende ektefelle. Fantastisk å bli mottatt på en slik måte!

Ellers vil vi takke alle dere som har fulgt med oss på ferden. Vi har lest hver en kommentar og er veldig takknemlige. Dette har tross alt vært en pilgrimstur, så dere vil om ikke så alt for lenge få noen refleksjoner etter endt vandring.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer med å ha fullført heile turen. Dere er gode. No unner eg dere ei riktig god natt i gode senger og ein god frokost i morra. Klem Benthe

Anonym sa...

Velkomne frå den store tur, og takk og lov for at alt har gått bra! Har fylgt me dokke kvar dag i rapporten! Helsing frå Mor-Ragna

gudlaug sa...

vel utført!! Gratulerer :) Tenker dere sover godt og lenge inatt :)

Gamlefar sa...

Gratulerer fra meg også, men som sagt, det blir litt vemodig og ikke følge med på vandringen lenger

Ørjan Tinnen sa...

Bra intervju!! :-)

Mum sa...

Alle hjerter gleder seg - og for en bragd sier jeg. Kommer sårt til å savne oppdateringen på bloggen hver kveld.

yop/ysop sa...

Gratuler!
Kanskje dere har lyst til å gå å besøke oss på Engedal:)

Solveig sa...

Stolt av å kjenne dere!!

Gerd sa...

Er bare sååå glad for at dere greide å gjennomføre dette. Tenk å være mor og svigermor til en pilgrim!!