tirsdag 9. juli 2013

Dag 28

Dagens første utfordring og diskusjon begynte egentlig allerede i går kveld. Da ble en flokk med ung-kuer sleppt ut på beite på et jorde rett bak hytta vi sov på. De var helt ville og gale og sprang i flokk rundt og rundt resten av kvelden. Problemet var bare at leden gikk rett over dette jorde. Jan Kristian var ute å inspiserte i går kveld og kom fram til at over det jordet kunne vi ikke gå. I dag ble vi stående å se på kuene som var veldig kontaktsøkende, før vi konstanterte at vi hadde lyst til å komme til Tronheim med alle lemmer intakt. Vi valgte derfor å følge veien et par km for å slippe unna kuene. 

I dag har vært den dagen med dårligst vær gjennom største deler av dagen. Det har stort sett regnet uten stans. Og når leden i tillegg gikk gjennom store skogsområder med mye myr kan man si at vi var en smule våte. Skoene surklet når vi gikk. Men vi fant modne blåbær da, så det hjalp jo litt på humøret.



Dagens mål var egentlig å slå opp teltet noen km før Skaun kirke. Men fordi været var som det var, og skoene var kliss våte, var dette lite fristende. Men Skaun menighetshus kunne skilte med pilegrimsovernatting og skotørker. Vi var derfor solgt. Etappen ble derfor en del km lenger enn planlagt. Vi var ganske slitne når vi kom fram til Skaun i 6 tiden etter nesten 10 timer vandring og 37 km lagt bak oss. Nå gjenstår det bare 38, men de tar vi ikke på en dag for å si det sånn. 
Janki har vært mer sliten og utmattet enn noen gang før(vanskelig å vite sikkert) og gikk de siste kilometrene på pur vilje. Da er det bra å ha ei kone som har coachet og gjordt alt hun kan for å holde humøret oppe og når vi kom fram har hun ordnet alt som skal gjøres. Ei slik kone er bra å ha!!

3 kommentarer:

Gerd sa...

For en slitsom dag, og lang dagsetappe.Hvordan blir det å gå på tur med dere etter dette?
2 dager igjen,det er vel god motivasjon!

Gamlefar sa...

Det var gått dere ikke krysset jordet med de kuene for jeg har hørt at det er mye kjøttetende kuer i Trøndelag. Ellers har jeg hatt Cathrine i baksetet på bilen på ferie og vet av erfaring at ho kan holde det gående. Nå regner jeg med at dere tar en forholdsvis lang etappe i morgen også, slik at det bare blir sjarmøretappen igjen på torsdag. PS, dere som har litt dyreskrekk. Dere er klar over at dere må gå over Kalvskinnet?

Mum sa...

Heia, heia, stå nå på!!